Förr och nu i Ronneby kommun

Med start hösten 1979, har Tommy Nilsson fram till 2009 ägnat 30 år av sitt liv till att dokumentera livet och människorna i Ronneby kommun med hjälp av kamera, bandspelare, penna och papper. Dokumentationen under alla dessa år skulle kunna liknas vid en lokal variant av den välkända och mycket omtyckta tv-serien "Hem till byn", som gick i svensk tv åren 1971-2006.

Tommy Nilssons dokumentation har tidigare resulterat i två böcker och ett antal föreläsningsprogram om Ronneby kommun. Med premiär den 28 september 2009 presenterar Tommy nu en ny serie föreläsningsprogram under den samlade rubriken "Förr och nu i Ronneby kommun".

Föreläsningarna berättar om enskilda människor - närmare 17 000 av Ronneby kommuns 28 500 invånare har under åren 1979-2009 dokumenterats i olika former av Tommy Nilsson - men även mycket annat, som finns inom Ronneby kommuns gränser. Sevärdheter, besöksmål, kultur, historia, natur, arbetsplatser, affärer och företag, kyrkor och vackra trädgårdar är något av innehållet i föreläsningsserien. Hör gärna med Tommy Nilsson kring innehållet i serien "Förr och nu i Ronneby kommun".