Innehållet i boken

Tommy Nilssons nya bok Förr och nu i Ronneby kommun, årgång 2011, är på 256 sidor med hela 333 bilder. Bokens huvudsakliga innehåll är en resa runt hela Ronneby kommun i nutid.

Under resans gång möter du omkring 2 000 personer på bild i boken. Främst människor boende i Ronneby kommun, men även flera kända artister och idrottare, som i olika sammanhang gästat Ronneby kommun.

Boken inleds med ett kapitel på 60 sidor om Brunnsparken och år 2011 50-årsjubilerande ”nya” Ronneby Brunn. Många bilder och kortare bildtexter berättar om evenemang i Brunnsparken genom åren, allt från Diggiloo, Nostalgia Festival, loppmarknaden, midsommarfirande och nationaldagsfirande, till blommor och vyer i parkområdet.

Ett annat längre kapitel i boken, är ”Ung i Ronneby på 60-talet”, om mods, musik och klubbar för ungdomar i mitten av 60-talet. Läs om och se kommunens unga tonåringar då – ”en samling långhåriga, ovårdade element”, enligt vuxengenerationen – där flera i dag i 60-65-årsåldern är personer , som lyckats mycket bra med sina yrkesliv och besitter toppjobb i samhället.

Bland kända och mindre kända tonåringar från denna tid, möter du bland andra 17-åringarna Tommy Körberg och Eddie Meduza, bägge sångare i popbandet Cops från Ronneby i mitten av 60-talet.