Vilka är med i boken?

Från 1979 fram till 2011, har Tommy Nilsson hittills med kamera, bandspelare, penna och papper, dokumenterat drygt 19 000 av Ronneby kommuns 28 100 invånare.

I den nya boken möter du omkring 2 000 av dessa på bild, plus ytterligare personer som nämns i text. Spridningen är stor på dem som dokumenterats. Män och kvinnor av varierande ålder i vardagslivet på sina arbetsplatser, barn och ungdomar på skolor runt om i kommunen, men också bilder på människor på fritiden och i nöjeslivet, förekommer i boken.

Som läsare av boken, kommer du med ett leende på läpparna att känna igen människor både från nutid och dåtid. Kändisar och profiler, arbetskamrater, släktingar, eller rent av dig själv på bild…

Ingen bokläsare kommer att känna igen precis alla människor i boken, men alla kommer garanterat att känna igen någon eller några av de boende i Ronneby kommun.

I Tommys nya ”Ronnebybok” hittar du musikaliska storheter från Ronneby kommun som till exempel Tommy Körberg, CC & LEE och The Playtones. Bland artister utanför Ronnebys horisont som gästat kommunen, återfinns på bild till exempel komikern och numera dansbandssångaren Robert Gustafsson, Lasse Holm och hans artister från Diggiloo som Sanna Nielsen, Arja Saijonmaa, Markoolio, Måns Zelmerlöw, Jessica Andersson, Molly Sandén, Thomas Petersson , Nanne Grönvall, Lotta Engberg och Linda Bengtzing.

Men också Siw Malmkvist, Eddie Oliva, Lasse Stefanz och Eddie Meduza, plus andra kändisar som Leif ”Loket” Olsson och Målle Lindberg och idrottsstjärnor som Carolina och Patrik Klüft och Angelica Bengtsson, juniorvärldsmästare med juniorvärldsrekordet 4.63 i stavhopp. Angelica har en del av sina träningspass hos Joakim Dettner på STAC i Ronneby.